Let op: Massage (Katwijk) aan Zee is verhuisd naar Noordwijkerhout. Actuele informatie over de massagepraktijk vind je op de nieuwe website van Lifestyle Massage Noordwijkerhout
 
Hoofdpijn is een vervelende kwaal waar heel veel Nederlanders regelmatig en in meer of mindere mate last van hebben. Gelukkig is er iets aan te doen!
 

Spanningshoofdpijn wegmasseren

 
De belangrijkste veroorzaker van hoofdpijn is spanning, het vasthouden van stress in je hoofd en daardoor in je spieren. Hoofdpijn gaat dan ook bijna altijd samen met stijve spieren van de schouders en de nek. Gelukkig kunnen deze spieren prima gemasseerd worden!

Wanneer je erge last hebt van een migraineaanval of heftige hoofdpijn, dan wil je natuurlijk niet gemasseerd worden. Maar een lichte hoofdpijn kan door massage goed verholpen worden, omdat de masseur je helpt zoveel mogelijk te ontspannen en op de juiste plekken masseert. Wanneer je spieren ontspannen, dan ontspant je hoofd vanzelf mee. En andersom: Wanneer je geest ontspant, dan ontspannen je spieren mee. Massage kan hier goed bij helpen, waardoor de hoofdpijn al snel minder zal worden!
 

Preventief masseren ter voorkoming van hoofdpijn

 
Als je regelmatig last hebt van hoofdpijn of migraine, dan is het interessant een massagetherapie ter preventie van hoofdpijn of migraine te overwegen. Hierbij kan de masseur in een aantal sessies toewerken naar het verminderen van spierspanning en spierknopen in de nek, schouders & tussen de schouderbladen.

Wanneer het bloed makkelijk door de bloedvaatjes in de spieren kan stromen, dan verbetert de spierstofwisseling en worden de spieren dus gezonder. De ontspanning van de spieren zal helpen bij de ontspanning van de geest. Hierdoor zullen hoofdpijn- of migraineklachten na een aantal sessies zeker al verminderen!
 

Soorten hoofdpijnmassage

 
Er zijn twee massagevormen die weldadig zijn voor hoofdpijn- en migrainepatiënten.

De eerste massagevorm is een ontspannen massage op de massagetafel, waarbij de spieren zacht worden gestimuleerd en de nadruk sterk ligt op ontspanning van het lichaam. Dit ontspannen staat symbool voor het loslaten van de stress van het leven. Door dit loslaten zal ook de hoofdpijn minder worden.

De tweede massagevorm is een krachtige, klachtgerichte massage op de massagestoel. Deze stoel ondersteunt het lichaam zo dat de masseur gemakkelijk bij de nek en schouders kan. De spieren op deze plekken worden dan flink warm gemaakt, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd en de spierspanning afneemt. Dit is een weldadige massage voor iedereen met spanningsklachten in de nek en schouders, en een ideale massage voor mensen die daardoor zelfs hoofdpijnklachten krijgen.
 

Werkwijze hoofdpijnmassagetherapie

 
Voor een effectieve hoofdpijnmassagetherapie raad ik aan om bovenstaande eerste massagevorm ten minste één keer te ondergaan en de tweede massagevorm ten minste 3 keer. Dit verschilt echter van cliënt tot cliënt en gaat daarom altijd in overleg.

Hoewel een enkele sessie zeker al effect zal hebben, is het voor langduriger effectiviteit aan te raden een aantal sessies in een korter tijdsbestek te ondergaan. Daarbij zullen ook korte gesprekken plaatsvinden met adviezen voor meer ontspanning. Ik doe graag mijn best om je van die vervelende hoofdpijn af te helpen!