Let op: Massage (Katwijk) aan Zee is verhuisd naar Noordwijkerhout. Actuele informatie over de massagepraktijk vind je op de nieuwe website van Lifestyle Massage Noordwijkerhout
 
Er bestaan veel verschillende soorten massage en elke masseur heeft zijn unieke karakter en stijl. Hoe kies je de massage die het beste bij jou past? En is massage überhaupt wel iets voor jou? Lees in dit artikel de tips & tricks van Massage Katwijk aan Zee!
 

Massage voor iedereen

 
Eigenlijk is massage voor iedereen een fijne en ook wenselijke aanvulling op de zorg voor een gezond lichaam. De meeste mensen vragen veel van hun lichaam door een actieve en vaak drukke levensstijl. Juist dan is het belangrijk om ook extra goed voor het lichaam te zorgen!

Een masseur kan de spieren weer flink los masseren, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd en het herstel van de spieren wordt bevorderd. Ook kan een massage helpen om weer eens heerlijk te ontspannen. Deze beide aspecten van massage komen het algehele welzijn ten goede.
 

Sportmassage of ontspanningsmassage?

 
Een stevige sport- of bindweefselmassage richt zich vooral op de spieren en minder op ontspanning. Een zachtere wellness- of ontspanningsmassage daarentegen richt zich juist vooral op de ontspanning van lichaam en geest, maar minder op diepe stimulatie van de spieren. Beide massagevormen hebben hun voordelen, dus het ligt er vooral aan waar jij als mens op dít moment behoefte aan hebt.

Vraag je veel van je spieren door bijvoorbeeld fysiek werk of veel sporten? Dan is een stevige massage zeker een optie. Kies hiervoor een masseur die verstand heeft van de anatomie van het lichaam en krachtige handen heeft. De masseur moet weten waaróm spieren verzuren en waar de meeste problemen optreden. Zo zal hij/zij je het beste kunnen helpen.

Heb je echter veel meer last van stress en gepieker, dan zal een rustige ontspanningsmassage je waarschijnlijk beter doen. Het lichaam zal – als het goed is – tijdens de massage spanning kunnen loslaten, waardoor ook een beter welzijn van de spieren wordt bereikt. Voor een ontspanningsmassage is het belangrijk dat de masseur rustig en in balans is, en voorál dat jij het prettig vindt om door deze masseur aangeraakt te worden! De massage zou grotendeels in stilte moeten plaatsvinden. Voel je je niet helemaal op je gemak bij een masseur? Breng dat dan ter sprake of probeer eens een ander.
 

Klachtgerichte massage Katwijk

 
Massage aan Zee Katwijk streeft na om bovenstaande elementen in zijn massages te verenigen: diepe stimulatie van de spieren én heerlijke ontspanning!

Ik probeer gespannen spieren graag diepgaand en effectief te behandelen. Meestal geef ik dan ook vrij stevige massages, maar ook daarvoor is rust en ontspanning essentieel! Immers, wanneer het lichaam tot rust komt, dan vermindert de basisspanning van de spieren vrijwel meteen al. Hierdoor kan de massage dieper in de spieren doordringen, waardoor de spieren uiteindelijk meer gestimuleerd worden dan bij een krachtige, snelle massage waarin het lichaam geen ontspanning kan vinden…!

Massage Katwijk aan Zee zoekt in zijn massages indien nodig wel de pijngrens op, maar zal daar niet doorheen gaan. Een goede masseur kan de weefsels zo stimuleren dat zij soepeler worden waardoor de pijngrens wordt opgerekt. Hiermee wordt uiteindelijk het beste resultaat geboekt! Ik word er heel blij van wanneer een cliënt een prettige ervaring van ontspanning heeft tijdens & na de massagesessie, maar ook na een paar dagen nog voelt van ‘hé, mijn spieren voelen écht soepeler aan!’
 

Massagevormen uitproberen

 
Eigenlijk is het beste advies om gewoon uit te proberen wat je ligt. Ben je steeds moe en zit je niet lekker in je vel? Dan kan een klassieke ontspanningsmassage je waarschijnlijk helpen, maar een oosterse drukpuntmassage (zoals Shiatsu of Tuina) ook. Heb je moeite met ontspannen? Dan kan je natuurlijk bewust voor stevige massages kiezen, maar juíst een zachtere massagevorm (klassieke massage, intuïtieve massage) zou dan ook heel helend kunnen werken.

De gouden regel is om altijd naar je gevoel te luisteren! Spreekt een bepaalde masseur je aan? Word je getriggerd door een bepaalde uitstraling of bepaalde woorden? Kies daar dan voor! Een sportmassage kan heerlijk zijn om je lichaam weer op te lappen na veel fysieke inspanning. Een ontspanningsmassage kan heerlijk zijn om weer tot rust te komen na een drukke of moeilijke periode. Massagetherapie kan helpen om weer te landen in je lichaam, waardoor ontspanning én vermindering van de klachten wordt gestimuleerd. Oosterse massagevormen kunnen helpen om je weer lekker in je lichaam en je energie te laten komen.
 
Er zijn zóveel verschillende soorten massage, dan past niet in één artikel! Uitproberen dus, gewoon kijken welke massagevorm en welke masseur je het beste bevalt! En vergeet niet, je hoeft ook niet perse één keuze te maken. Je kan best sessies lopen bij verschillende masseurs die verschillende dingen voor jou kunnen betekenen. Het jóuw lichaam en jij weet het beste wat daar goed voor is!