Let op: Massage (Katwijk) aan Zee is verhuisd naar Noordwijkerhout. Actuele informatie over de massagepraktijk vind je op de nieuwe website van Lifestyle Massage Noordwijkerhout
 
Veel mensen hebben last van hun nek en/of schouders. De schouders en de nek zijn belangrijke gebieden in het lichaam, waar erg veel spieren lopen die continu gebruikt worden. Ga maar na: je hoofd moet de hele dag overeind gehouden worden en je armen zijn ook constant in beweging. De nek en schouders zijn dan ook gebieden van het lichaam die erg vast kunnen gaan zitten, wat behoorlijk veel pijn kan doen en altijd vervelend is…!

Problemen met de nek en schouders zijn een veelgehoorde klacht van mensen die zittend werk achter een computer doen. Maar ook stress en verdriet kunnen op de schouders slaan, omdat het lichaam dan niet goed in staat is te ontspannen en de spieren te laten rusten. In beide gevallen spreken we van overbelasting. En in beide gevallen kan massage een deel van de oplossing van het probleem zijn!
 

Werkwijze massage van nek- en schouderklachten

 
In mijn massagepraktijk Massage aan Zee in Katwijk behandel ik regelmatig mensen met nek- en schouderklachten. Wat ik het liefste doe, is beginnen met een uitgebreide massage van de rug. Tijdens deze rugmassage besteed ik veel aandacht aan de gebieden waar de cliënt last heeft, in dit geval de nek en schouders, maar kijk ik ook naar de spierspanning en eventuele verdere klachten in de rest van de rug.

Het is altijd verstandig om tijdens de eerste massage verder te kijken dan alleen de directe probleemgebieden. Dat is ook een van de grote voordelen van massage! Een masseur kan ruim de tijd nemen om een groter gebied van het lichaam te behandelen. De spieren van de onderrug kunnen ongemerkt zijn gaan compenseren voor de stijfheid in de bovenrug en nek, waardoor ook daar langzaam spanning aan het opbouwen is. De hele rug een keer los masseren is daarom altijd aan te raden.

Wanneer een cliënt veel last heeft van zijn nek en schouders, dan zijn er waarschijnlijk vervolgafspraken nodig. Hiervoor kunnen korte, klachtgerichte sessies geboekt worden. In principe kan er in een half uur al veel bereikt worden. De spieren kunnen stevig worden gemasseerd door middel van wrijvingen en knedingen, waardoor de doorbloeding zal verbeteren. Een verbeterde doorbloeding zorgt voor betere toevoer van zuurstof en betere afvoer van afvalstoffen: essentieel voor het herstel van de klachten.

Voor elke behandeling bespreek ik kort met de cliënt hoe het met de klachten gaat (anamnese) en voor de eerste behandeling doe ik ook een korte lichaamsinspectie, om onder meer de houding van het lichaam te kunnen zijn. Dit alles moet helpen om de klachten in elk geval te verminderen en hopelijk uiteindelijk zelfs weg te krijgen!
 

Voordelen van massage van nek en schouders

 
Het grootste voordeel van een doelgerichte massagebehandeling van de nek- en schouders is natuurlijk om weer vrij te kunnen bewegen, zonder pijn! Dit is ook heel belangrijk, want de nek en schouders zijn cruciaal voor een goed functionerend lichaam.

Denk hierbij aan kleine zaken, zoals achterom kunnen kijken in de auto of soepeltjes uit bed kunnen komen na een goede nacht slaap. Maar ook: wist je dat een stijve nek en schouders belangrijke veroorzakers van hoofdpijn zijn? Of andersom, mensen die regelmatig last hebben van hoofdpijn (spanningshoofdpijn en migraine) hebben vaak ook stijve nek en schouders. Massage kan helpen hun klachten flink te verminderen.

Tot slot, zorgen dat de nek en schouders soepel blijven kan latere klachten in de rest van de rug voorkomen! Zeker dus een reden om eens aan de masseur te denken, wanneer je weer denkt van ‘jeeee wat voelen mijn schouders hard’ of ‘wat zit mijn nek vast’. Je bent van harte welkom bij Massage Katwijk aan Zee!