NIEUWS:

Per september 2018 vinden alle werkzaamheden plaats in Noordwijk in de praktijk Lifestyle Massage Noordwijk. Hier is het ook mogelijk om massagebehandelingen te ondergaan die worden vergoed door de zorgverzekeraars vanuit het aanvullende pakket.
www.lifestylemassagenoordwijk.nl
 
IMG_0595Aangenaam! Mijn naam is Fieneke Rozema (1980), gediplomeerd massagetherapeut op HBO-niveau.
 
Masseren is niet alleen mijn werk, maar ook mijn hobby. Ik beleef veel plezier aan het werken met mensen. Altijd doe ik mijn uiterste best om zowel het lichamelijk als het geestelijk welzijn van mijn cliënten te bevorderen.
 
Middels massage draag ik graag een steentje bij aan het bevorderen van herstel van pijnlijke spieren en andere fysieke klachten. Hiervoor heb ik onder meer getraind bij een fysiotherapeute én ben ik medisch goed onderlegd. Ik heb een fascinatie voor het menselijk lichaam en pas mijn kennis met veel enthousiasme toe in de praktijk.
 

Opleiding tot Massagetherapeut

De afgelopen jaren heb ik hard gestudeerd, geoefend en gewerkt om alle nodige skills te verwerven om een goede massagetherapeut te worden. Volgens mij is dat gelukt, hoewel er natuurlijk altijd nog méér te leren valt…
 
In juni 2017 heb ik een 3-jarige opleiding Massagetherapie op HBO-niveau afgerond, bij Esoterra in Bilthoven. Dit betekent dat voor mijn massages in de toekomst ook vergoeding door de zorgverzekeraars gekregen kan worden! Waarschijnlijk gaat dit mogelijk worden in mijn andere massagepraktijk Lifestyle Massage Noordwijk, alwaar ik een rustige ruimte huur waar prettig gewerkt kan worden.
 
Ik heb namelijk in 2017 ook een officiële Medische Basiskennis gehaald (45 ects), waarvan ik niet alleen ontzettend veel geleerd heb, maar waardoor ik ook aan alle wettelijke eisen voor volwaardige complementaire zorg voldoe!
 

Constant bijscholen

Daarnaast is bijscholen praktisch mijn hobby. Of het nu een cursus stoelmassage is, een workshop hoofdmassage of een symposium over aspecifieke lage rugklachten… Vrijwel alles wat met massage en/of met het menselijk lichaam te maken heeft vind ik interessant. En daar kunnen mijn cliënten dan weer van profiteren!
 
Zo ben ik mij op dit moment serieus aan het verdiepen in de omvattende theorie achter triggerpoints. Ook heeft de ‘nieuwe anatomie’ volgens de fascia-therapie mij gegrepen.
 
Maar… hoe werkt nu eigenlijk precíes de stofwisseling binnen het lichaam en specifiek binnen een spier? Hoe kan deze biochemie verstoord raken en welke voedingsadviezen en/of supplementen zou ik daarom aan mijn cliënten kunnen aanraden? Hiervoor ben ik ook begonnen aan een bescheiden studie voor natuurgeneeskunde. Zo raak ik steeds meer van alle markten thuis!
 
Zie hieronder een (meestal incompleet) overzicht van mijn behaalde diploma’s en certificaten. Een overzicht van alle technieken die ik beheers staat op de pagina met tarieven.
 

Massage Katwijk aan Zee

Mijn massagepraktijk in Katwijk is gevestigd bij mij thuis. Echt ‘aan zee’ masseren doe ik helaas dus niet, maar het goede nieuws is dat ik in Katwijk ook geen huurkosten hoef door te berekenen aan mijn cliënten. Dit scheelt weer wat in de kosten…!
 
Ik werk in Katwijk alleen op afspraak. Heel soms kan ik op korte termijn, maar meestal vind ik het wel fijn om op tijd te weten wanneer ik een massage heb. Bel of mail gerust, ook last-minute, wie weet neem ik de telefoon op en kan ik zowaar wel!

 

Diploma’s & certificaten