Let op: Massage (Katwijk) aan Zee is verhuisd naar Noordwijkerhout. Actuele informatie over de massagepraktijk vind je op de nieuwe website van Lifestyle Massage Noordwijkerhout
 
Er worden veel gezondheidsvoordelen aan massage toegeschreven. Dat is terecht! Niet voor niets is massage al eeuwen oud. Voor de Grieken en Romeinen hoorde massage bij het dagelijks leven, waar het een standaard onderdeel was van het bezoeken van respectievelijk de gymnasia en badhuizen.
 

Veel redenen voor een massage!

 
Ook voor de traditionele volkeren is het altijd een belangrijk onderdeel geweest van de lichaamsverzorging. Wanneer bijvoorbeeld in Hawaï de soldaten moegestreden van het slagveld kwamen, lapten de oude geneesheren (de Kahuna) hen gauw weer op met een intensieve & helende LomiLomi-massage.

In het Oosten is massage ook altijd een belangrijk onderdeel geweest van een geneeskundige behandeling. Bijvoorbeeld in China, waar tegenwoordig vrijwel elk ziekenhuis een afdeling heeft voor de Tuina massage (de traditionele ‘druk en wrijf’-massage). Op deze massageafdeling wordt het lichaam met krachtige aanraking aangepakt, ter ondersteuning van de behandeling met medicijnen. Massage wordt hier ook veel preventief toegepast.
 

Gezondheidsvoordelen massage

 
Het is logisch dat massage veel gezondheidsvoordelen heeft. Een goede doorbloeding van de spieren is namelijk van extreem belang voor een gezond en soepel lichaam. Tijdens een massage worden de spieren intens gestimuleerd, waardoor blokkades worden opgelost en de doorbloeding van de spier wordt gestimuleerd. Dit effect komt mede tot stand door de weefselprikkelstoffen die het lichaam produceert tijdens de massage.

Door een betere doorbloeding van de spier wordt de stofwisseling in de spier verbeterd. Zuurstof kan gemakkelijker worden toegevoerd en afvalstoffen kunnen gemakkelijker worden afgevoerd. Kleine verstijvingen in de spier, de zogeheten ‘knopen’, kunnen door een massage langzaam verdwijnen. Hierdoor kan de spier weer optimaal functioneren. Zeker wanneer je last hebt van bijvoorbeeld stijve schouders, een stijve nek of een pijnlijke rug, dan is massage zeer aan te raden.
 

Nóg meer effecten massage

 
Massage heeft natuurlijk nog veel meer effecten. Vergeet niet dat de huid het grootste orgaan van het lichaam is! Wanneer de spieren tijdens een massage worden gestimuleerd, dan gebeurt dat altijd door aanraking via de huid. De huid zelf zal dus ook beter gaan doorbloeden en met de juiste technieken kunnen verklevingen met het onderhuidse bindweefsel worden verholpen. Door de juiste druktechnieken (het intermitterend drukken aan het begin van de massage) wordt ook geholpen het lichaam vocht af te laten voeren.

Er wordt gezegd dat bij regelmatige massage zelfs verbetering van de spijsvertering optreedt en er beter en dieper wordt geslapen. Dat zal zeker kloppen, want in het lichaam staat alles met elkaar in verbinding en door regelmatige massage wordt het lichaam steeds beter in balans gehouden!
 

Massage: weldaad voor lichaam en geest

 
Een enorm belangrijk voordeel van massage is het contact van mens tot mens en de directe aanraking van de huid. Voor de geestelijke gezondheid is intermenselijk contact van essentieel belang. Daarom is ontspanningsmassage zo populair en ook zo ontzettend effectief!

Tijdens een ontspanningsmassage richt de masseur zich volledig op zijn/haar cliënt en probeert deze een zo ontspannen en prettig mogelijke ervaring te geven. Wanneer het lichaam van de cliënt zich ontspant, worden de gezondheidseffecten van massage versterkt.

Spanningen loslaten is een essentieel onderdeel van een effectieve massage. De masseur draagt daaraan bij, door zelf ontspannen en open te zijn en de juiste balans te vinden tussen aandacht voor de zere plekken van het lichaam en tegelijkertijd een prettige massage te verzorgen.

Sportmassage kan bijzonder effectief zijn, omdat het met kracht de blokkades in het lichaam weg masseert. Echter, zelfs voor sportmassage geldt dat ontspannen de werking van de massage versterkt.
 

Werkwijze Massage aan Zee – Massage Katwijk

 
Bij Massage Katwijk aan Zee kies ik in principe voor een middenweg tussen sportmassage & ontspanningsmassage. Ik probeer de cliënt in de gelegenheid te stellen zich te ontspannen tijdens de sessie, maar geef wel altijd een krachtige massage op de zere plekken, waar en wanneer aanwezig.

Mijn ideaal is om een massage te geven die niet alleen op het moment zelf fijn voelt, maar waarvan de cliënt na een paar dagen nog steeds de voordelen merkt.

Zelfs bij een klachtgerichte massage zal er daarom aandacht zijn voor een fijn gevoel. Bij een nek- en schoudermassage zal ik de pijngrens geleidelijk oprekken en de spieren diep stimuleren, maar ook zorgen dat het lichaam zich daar kan ontspannen. Deze ontspanning is van wezenlijk belang om de spanningen in nek- en schouders verder te doen afnemen.

Vragen? Neem contact op met Massage aan Zee Katwijk voor meer informatie!